Pikantní masový salát s rajčatovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso vařené
  • 150 g Cibule sterilovaná
  • 1 kávová lžička Hořčice dijonská
  • 8 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 3499 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 548.6 mg
  • Vláknina 1107.8 mg
  • Vitamín A 1107.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené maso nakrájíme ostrým nožem na malé kostičky. Nakládané cibulky scedíme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Sardele propláchneme studenou vodou, osušíme na papírové utěrce, 4 ks odložíme stranou a zbytek nadrobno nakrájíme. Vše smícháme s nasekanou petrželkou a pokapeme trochou nálevu z cibulek.

  • 2

    Na rajčatový dresink smícháme rajčatový protlak s octem, hořčicí, ochutíme špetkou cukru, soli a pepře. Poté postupně přidáváme olej a šleháme, dokud nevznikne hladká omáčka. Dresink opatrně vmícháme do masové směsi. Salát necháme alespoň 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.

  • 3

    Před podáváním dozdobíme zbylými sardelemi. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.

Komentáře k receptu