Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 600 g Třešně
  • 300 g Cukr krupice
  • 290 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 1960 mg
  • Vitamín A 1960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 838.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky s cukrem ušleháme na opravdu tuhý sníh, pomalu přimícháme škrob, kakao a jemně strouhanou čokoládu.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem vyznačíme kruh o průměru 25 cm a nandáme na něj sníh, vytvoříme korpus s mělkým středem.

  • 3

    Pečeme v mírné troubě asi hodinu a půl. Necháme vychladnout. Střed dortu naplníme okapanými třešněmi z kompotu a ozdobíme ušlehanou smetanou, můžeme přisladit.

  • 4

    Navrch zapíchneme čerstvé třešně se stopkou.

  • 5

Komentáře k receptu