Marinované grundle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Grundle
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 500 ml Ocet kvasný lihový
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 10 ks Nové koření celé
  • 6 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1346.6 mg
  • Vláknina 56453.5 mg
  • Vitamín A 56453.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybky vykucháme, očistíme, omyjeme a dobře osolíme. Urovnáme je do kameninové nádoby a necháme 1-2 dny stát.

  • 2

    Potom grundle vyjmeme a propláchneme ve studené vodě.

  • 3

    V hrnci svaříme vodu s octem a kořením. Grundle proložíme plátky oloupané cibule, zalijeme horkým kořeněným nálevem a přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu.

  • 4

    Necháme několik dní proležet v chladničce.

Komentáře k receptu