Houbová polévka s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1085 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 500.2 mg
 - Vláknina 4318.5 mg
 - Vitamín A 4318.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a 1 stroužek utřeného česneku a zpěníme. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, cca 10 minut zvolna smažíme.
 - 
                                2
Přidáme vývar, suché bílé víno, lžičku rozemnutého tymiánu, majoránku, sůl a pepř dle chuti. Vaříme zvolna 10 minut.
 - 
                                3
Polévku servírujeme horkou, posypanou trochou tymiánu.