Polévka ze sušeného hrachu s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 79 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 8.7 mg
- Draslík 98.2 mg
- Vláknina 3018.8 mg
- Vitamín A 3018.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrách přebereme, propláchneme vodou, necháme přes noc v hrnci s 1,5 l vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, česnek utřeme se špetkou soli. 
- 
                                2Hrách druhý den uvaříme doměkka, v průběhu varu k němu přidáme zeleninu. 
- 
                                3V mezičase připravíme světlejší jíšku, rozředíme ji vodou a vaříme alespoň čtvrt hodiny. 
- 
                                4Uvařený hrách se zeleninou rozmixujeme, vmícháme do něj provařenou jíšku, česnek, zbylou sůl a majoránku. Dobře promícháme a za stálého míchání povaříme 2–3 minuty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        