Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Bliny s kaviárem a kysanou smetanou | Receptarium.cz

Bliny s kaviárem a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 703 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 338.6 mg
  • Draslík 301.4 mg
  • Vláknina 1875 mg
  • Vitamín A 1875 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 574.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme vlažným mlékem, zamícháme s troškou mouky a mísu necháme 30 minut zakrytou odpočinout, aby vzešel kvásek.

  • 2

    50 g másla rozpustíme, necháme vychladnout. Přidáme ho spolu s vejci a lžičkou soli do mísy. Důkladně promícháme, znovu zakryjeme a necháme 2-3 hodiny kynout.

  • 3

    Rozehřejeme pánev a vymažeme ji máslem. Naběračkou tvoříme z těsta malé lívanečky o průměru 8-10 cm a opékáme. Jakmile se na povrchu začnou tvořit dírky, pomažeme je máslem a obrátíme. Hotové udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C.

  • 4

    Kysanou smetanu smícháme se špetkou soli, naplníme do šálků. Kaviár podáváme v mističkách na kostkách ledu. Bliny zdobíme kopečkem smetany, trochou kaviáru a ihned konzumujeme.

Komentáře k receptu