Bliny s kaviárem a kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 44 g
- Sodík 703 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 338.6 mg
- Draslík 301.4 mg
- Vláknina 1875 mg
- Vitamín A 1875 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 574.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme vlažným mlékem, zamícháme s troškou mouky a mísu necháme 30 minut zakrytou odpočinout, aby vzešel kvásek.
-
2
50 g másla rozpustíme, necháme vychladnout. Přidáme ho spolu s vejci a lžičkou soli do mísy. Důkladně promícháme, znovu zakryjeme a necháme 2-3 hodiny kynout.
-
3
Rozehřejeme pánev a vymažeme ji máslem. Naběračkou tvoříme z těsta malé lívanečky o průměru 8-10 cm a opékáme. Jakmile se na povrchu začnou tvořit dírky, pomažeme je máslem a obrátíme. Hotové udržujeme teplé v troubě předehřáté na 75 °C.
-
4
Kysanou smetanu smícháme se špetkou soli, naplníme do šálků. Kaviár podáváme v mističkách na kostkách ledu. Bliny zdobíme kopečkem smetany, trochou kaviáru a ihned konzumujeme.