Grilovaná kolečka z lilků a cuket

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Lilek
  • 600 g Cuketa
  • 200 g Rajčatová pasta
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Meduňka
  • 5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1375.8 mg
  • Vláknina 23984.8 mg
  • Vitamín A 23984.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme nebo naškrábeme nožem. Čerstvou meduňku a zelenou petržel krátce opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Zázvor nejdříve oloupeme a pak nastrouháme najemno na struhadle. Červené feferonky omyjeme, rozpůlené zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Hotovou rajčatovou salsu nebo pyré smícháme s připravenou nakrájenou zeleninou, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Lilky s cuketami omyjeme a nakrájíme na plátky silné necelý 1 cm. Lilek osolíme.

  • 5

    Připravená kolečka lilků a cuket položíme na rošt, potřeme připravenou salsou. Grilujeme v troubě přibližně 8-10 minut.

Komentáře k receptu