Kuřecí soté s žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1300 g Kuře
  • 120 g Cibule
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 60 ml Olej stolní
  • 150 ml Vývar telecí
  • 40 ml Koňak Armaňak
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 981 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 270.9 mg
  • Draslík 995.7 mg
  • Vláknina 3099.5 mg
  • Vitamín A 3099.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a 25 minut smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na drobné kousky a restujeme 5 minut. Přisypeme pokrájené žampiony a dusíme 20 minut. Poté podlijeme vínem a armaňakem a povaříme 5 minut. Přilijeme vývar a smetanu, osolíme, opepříme a zakryté pokličkou dusíme ještě 40 minut.

  • 2

    Podle chuti případně dosolíme a připepříme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu