Rybí polévka s pórkem a bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Rajčata
  • 500 g Filé rybí
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Česnek
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 ks Bazalka
  • 1 l Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 948 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 997.4 mg
  • Vláknina 12931 mg
  • Vitamín A 12931 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek, 1 nakrájený řapík celeru, na kostičky nakrájený brambor, mrkev a červenou papriku a 3 nasekané stroužky česneku. Smažíme, aby zelenina získala barvu.

  • 2

    Přidáme nakrájená rajčata bez slupek a semen, nakrájené rybí filé z různých druhů ryb s bílým masem a opékáme ještě cca 3 minuty.

  • 3

    Přilijeme vývar a suché bílé víno, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sušené polévkové koření a vaříme ještě cca 35 minut pod pokličkou.

  • 4

    Polévku rozmixujeme, přidáme pepř a sůl dle chuti. Podáváme horké, posypané sýrovými krutony a zdobené snítkami bazalky.

Komentáře k receptu