Rybí krokety s petrželkou
Suroviny
- 50 g Chléb toastový
 - 350 g Filé rybí
 - 100 g Strouhanka
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2451 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 254 g
 - Sodík 347 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 153.5 mg
 - Vláknina 5290.8 mg
 - Vitamín A 5290.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z toastového chleba odkrojíme kůru, natrháme ho na kousky. Rybí filé nakrájíme. Obojí spolu se sherry rozmixujeme na pyré, přidáme 1 vejce. Petrželku opláchneme, osušíme, polovinu nasekáme najemno. Přidáme ji k rybě, vmícháme ještě citronovou kůru a mletý koriandr. Ochutíme solí a pepřem. Poté z hmoty lehce pomoučenýma rukama tvarujeme kuličky.
 - 
                                2
Do misek nasypeme zbytek mouky, strouhanku a do třetí rozklepneme a našleháme vejce. Krokety postupně obalíme v trojobalu. Olej na fritování rozpálíme a krátce v něm osmažíme nejprve zbylé snítky petrželky a po vyjmutí fritujeme krokety cca 4 min dozlatova.
 - 
                                3
Necháme osušit na papírové utěrce a podáváme teplé s osminkami citronu a petrželkou. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.