Lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Podravka
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 15 ks Těstoviny Lasagne
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7302 kcal
  • Sacharidy 1376 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 247 g
  • Uhlovodany 1361 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 251.2 mg
  • Vláknina 4102.3 mg
  • Vitamín A 4102.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opečeme. Vmícháme rajčata, osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana. Zvolna dusíme do mírného zhoustnutí.

  • 2

    Na másle zpěníme hladkou mouku, zalijeme mlékem a povaříme 15 minut. Podle chuti osolíme, opepříme, popřípadě vmícháme lžičku podravky. Odstavíme z ploténky a vmícháme strouhaný sýr a vejce.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme olejem, naskládáme do ní lasagne, poklademe masovou směsí a připravenou sýrovou omáčkou. Povrch posypeme strouhaným sýrem.

  • 4

    V předehřáté troubě pokrm zapékáme dozlatova.

Komentáře k receptu