Pečená makrela s brambory a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Pórek
  • 450 g Brambory
  • 120 g Makrela - filety
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 1050 mg
  • Vláknina 10380.8 mg
  • Vitamín A 10380.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 200 stupňů, vedle na středním plameni rozehřejeme v kastrolu olej a jednu lžíci másla. Přidáme opraný, na tenké podélné proužky nakrájený pórek (bílá část), oloupané a nadrobno nakrájené šalotky. Zvolna smažíme asi 10 minut, až vše změkne, poté přidáme scezené, omyté, na kostičky rozkrájené oloupané brambory, svazek bylinek bouquet garni a kari koření. Zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Povaříme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 12 minut, dokud brambory nejsou mekké.

  • 2

    Připravíme zapékací mísu a přelijeme do ní uvařenou směs. Navrch položíme posolené, opepřené rybí fielty s hrudkami másla (cca 1 polévkovou lžíci). Vložíme do trouby, dokud není marela řádně propečená - asi na 15 minut.

  • 3

    Servírujeme v zapékací míse.

Komentáře k receptu