Mátová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 21 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 301.4 mg
- Draslík 167.8 mg
- Vláknina 1680.2 mg
- Vitamín A 1680.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ušleháme vejce a cukr do zhoustnutí. Za stálého míchání přivedeme k varu mléko se smetanou. Jakmile se na povrchu začnou objevovat bubliny, nalijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec. 
- 
                                2Vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne natolik, aby zůstávala na vařečce. 
- 
                                3Vmícháme do krému mátové lístky a necháme vychladnout. Poté přikryjeme potravinářskou folií, necháme asi 1,5 hodiny stát a pak na 30 minut uložíme do lednice. 
- 
                                4Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, můžeme obarvit potravinářským barvivem, přelijeme do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Jakmile je hmota téměř zmražená, vmícháme do ní nadrobno nakrájené kousky čokolády. 
- 
                                5Hotovou zmrzlinu přikryjeme potravinářskou folií a uložíme ji do mrazničky. Zde vydrží až 3 měsíce. 
- 
                                6Před podáváním necháme zmrzlinu 20 minut povolit v lednici. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        