Borůvková polévka s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 250 g Borůvky
  • 250 ml Víno červené
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 125 ml Smetana sladká 12%
  • 350 ml Džus jeřabinový
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 215.5 mg
  • Vláknina 13639 mg
  • Vitamín A 13639 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.

  • 2

    Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.

  • 3

    Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.

  • 4

    Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.

  • 5

    Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.

Komentáře k receptu