Frankfurtská bylinková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zakysaná smetana
  • 10 g Petržel - nať
  • 15 g Řeřicha
  • 15 g Kerblík
  • 15 g Šťovík
  • 15 g Brutnák
  • 15 g Pažitka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 277.5 mg
  • Draslík 401.3 mg
  • Vláknina 1342.5 mg
  • Vitamín A 1342.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě vejce vaříme cca 8 minut, vychladíme ve studené vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mezitím zbylá vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky v míse smícháme s hořčicí, přidáme ocet a poté postupně metličkou přišleháme olej. Mícháme, dokud nevznikne hladká majonéza. Přidáme nakrájená vejce a smetanu.

  • 2

    Všechny bylinky opláchneme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu