Čerstvé hrušky plněné nivou

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 250 ml Voda pitná
  • 4 ks Hrušky
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 346.2 mg
  • Vláknina 11082.5 mg
  • Vitamín A 11082.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku svaříme vodu s cukrem, hřebíčkem a citronovou šťávou. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince a vložíme do svařené vody a chvíli vaříme. Dbáme, aby se hrušky nerozvařily. Poté je necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    Připravíme si krém. Změklé máslo našleháme, vmícháme nastrouhanou nivu a jemně nakrájenou pažitku.

  • 3

    Prostředek hrušek, z něhož jsme vykrojili jádřince, plníme krémem a zdobíme půlkou vlašského ořechu.

Komentáře k receptu