Rajčatový salát s teplým octovým dresinkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 449.5 mg
  • Vláknina 5901.8 mg
  • Vitamín A 5901.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nejprve spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Promícháme je s cibulí nakrájenou na tenká kolečka.

  • 2

    Poté do pánve vlijeme olej, ocet, nasekaný tymián a nasekaný rozmarýn, zvolna prohříváme a šleháme.

  • 3

    Odstavíme, dochutíme solí a pepřem, ještě horký dresink vmícháme do rajčat a podáváme.

Komentáře k receptu