Pekingský zelný salát s červeným vinným dresinkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí čínské
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Ředkvička
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Šalotka
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 334.3 mg
  • Vláknina 2733.3 mg
  • Vitamín A 2733.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve provaříme červené víno, červený vinný ocet a nasekanou šalotku, dokud se tekutina z poloviny neodpaří. Poté necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím pekingské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nasekáme na jemné nudličky. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Do vychladlého svařeného vína postupně zašleháme žloutek, hořčici a olej, až vznikne krémová omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Ředkvičky promícháme se zelím, přelijeme dresinkem a podáváme.

Komentáře k receptu