Divoký knedlík ke zvěřině

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Slanina vepřová
  • 450 g Žemle tuková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 7 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 251.6 mg
  • Draslík 79.4 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji rozehřát. Přidáme na kostičky nakrájené housky, osmahneme do růžova a necháme vychladnout.

  • 2

    Ušleháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Utřeme máslo se solí, vmícháváme postupně vejce a žloutky, po lžicích mléko, hrubou mouku, sníh a nakonec vmícháme osmaženou housku.

  • 4

    Naplníme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme a necháme vařit ve slané vodě 1 hodinu.

  • 5

    Uvařený knedlík nakrájíme nití a pokapeme máslem.

Komentáře k receptu