Polévka hrachová s mátou a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Brambory
  • 10 g Zázvor mletý
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 500 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 3 dl Mléko nízkotučné
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 777.7 mg
  • Vláknina 9474.1 mg
  • Vitamín A 9474.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a nakrájené brambory a smažíme 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, kmín, koriandr, mouku a smažíme minutu. Přidáme hrášek, vývar a polovinu máty, přivedeme za častého míchání k varu. Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a povaříme 15 minut.

  • 2

    Po částech polévku rozmixujeme, směs vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, smícháme jogurt se škrobovou moučkou a rozmícháme v polévce.

  • 3

    Přidáme mléko a uvedeme téměř k bodu varu. Povaříme 2 minuty.

  • 4

    Polévku podáváme horkou, ozdobenou zbývající mátou.

Komentáře k receptu