Mexická fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Mrkev kořen
  • 175 g Fazole
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 485.3 mg
  • Vláknina 9190.5 mg
  • Vitamín A 9190.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc necháme fazole namočené ve studené vodě, poté přecedíme a dáme do hrnce s vodou. Na prudkém plameni vaříme 10 minut, poté stáhneme plamen a vaříme 2 hodiny pod pokličkou, dokud fazole nezměknou.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, vývar, chilli papričku a polévku uvedeme do varu. Pod pokličkou vaříme 30 minut.

  • 3

    Odebereme polovinu obsahu z hrnce i s tekutinou a rozmixujeme v mixéru. Vrátíme do hrnce a přidáme pokrájená rajčata a celer. Povaříme 15 minut, pokud je třeba, přidáme trochu vývaru.

  • 4

    Pokrájíme chléb na kostičky, rozehřejeme v pánvi olej s česnekem a osmažíme kostičky chleba do zlatova.

  • 5

    Polévku osolíme, opepříme a podáváme s osmaženým chlebem.

Komentáře k receptu