Vaječná paštika
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 266.8 mg
- Draslík 221 mg
- Vláknina 2172.8 mg
- Vitamín A 2172.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce promícháme želatinu s vodou, necháme cca 3 minuty bobtnat. Misku ponoříme na cca 3 minuty do vařící vody, až se želatina rozpustí. 
- 
                                2Želatinu vmícháme do zeleninového vývaru. 
- 
                                3Našleháme šlehačku, vmícháme natvrdo uvařená a pokrájená vejce, zakysanou smetanu a tři čtvrtiny vývaru, osolíme, opepříme. 
- 
                                4Směs dáme do 8 mističek, necháme cca 30 minut ztuhnout. 
- 
                                5Ohřejeme zbylý vývar a potíráme jím jednotlivé porce, necháme je vychladit. 
- 
                                6Paštiku vyklopíme, zdobíme vařenými a očištěnými garnáty, plátky citronu a snítkami kopru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        