Trianonská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 3 ks Okurky nakládané
  • 5 ks Šalotka
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1217 kcal
  • Sacharidy 176 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 12921 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3177.3 mg
  • Vláknina 26109 mg
  • Vitamín A 26109 mg
  • Vitamín B6 3.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.9 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme na kostičky a podusíme na rozehřátém másle. Přilijeme víno a zvolna asi 10 minut provaříme. Poté vše rozmixujeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Přimícháme majonézu, rajčatový protlak, na kostičky nakrájené okurky a nasekanou papriku. Ochutíme solí, pepřem a osladíme.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám.

Komentáře k receptu