Obalené smažené plody moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sleď čerstvý
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Olihně
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1082 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 221.5 mg
  • Draslík 160.9 mg
  • Vláknina 2480.3 mg
  • Vitamín A 2480.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 9.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou opláchneme krevety, olihně a sledě. Olihně nakrájíme na prstýnky, chapadla necháme vcelku.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej. Do misky dáme mouku, bazalku, sůl a pepř, promícháme. V této směsi obalíme krevety, olihně a sledě, aby byly stejnoměrně pokryté. Nadbytečnou mouku setřeseme.

  • 3

    Všechny plody moře smažíme 3 minuty, dokud nejsou křupavé a zlaté. Vyndáme a necháme okapat.

  • 4

    Osmažené plody dáme na talíře a podáváme např. s česnekovou majonézou, ozdobíme čtvrtkami koleček citronu.

Komentáře k receptu