Pražmy pečené na pomerančích a česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pražma
  • 100 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Pomeranče
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 0.25 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.125 l Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 1305.5 mg
  • Vláknina 26336.2 mg
  • Vitamín A 26336.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 210.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 220°C. Ryby omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Tymián opláchneme a rozdělíme i dovnitř ryb. Stejně rozdělíme polovinu oloupaného a pokrájeného česneku. Pomeranče a citron omyjeme, odkrojíme tenké plátky kůry z jednoho pomeranče a citronu. Dva pomeranče s půlkou citronu vymačkáme a šťávu odložíme. Zbylé pomeranče oloupeme a rozkrájíme na plátky.

  • 2

    Smícháme olej, fenyklová semínka, víno, vývar, pomerančovou i citronovou šťávu a zbytek česneku. Ryby vložíme do pekáčku, tuto směs na ně rozdělíme a pečeme na střední liště trouby cca 25 minut. Během pečení jednou obrátíme, průběžně přeléváme vypečenou šťávou.

  • 3

    Tekutinu z pekáčku přelijeme do pánve, rybu uchováme v teplé troubě. Do omáčky přidáme pomerančové plátky i kůru, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

  • 4

    Ryby rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu