Olihňové jednohupky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 21 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 38.8 mg
 - Draslík 41.7 mg
 - Vláknina 102.2 mg
 - Vitamín A 102.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olihně kuchyňsky upravíme a oddělíme chapadla a těla. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Chapadla rovněž opláchneme.
 - 
                                2
Salátové listy spaříme vařící vodou a vysušíme. Chapadla zabalíme do salátových listů a poté do řasy nori. Namočíme do vody.
 - 
                                3
Balíčky vložíme do těl olihní a upevníme párátky.
 - 
                                4
Na pánvi smícháme sójovou omáčku, vodu a cukr. Mírně přidáme oheň a opatrně vložíme balíčky olihní. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Vyjmeme z pánve, osušíme a dáme vychladit do chladničky. Před podáváním nakrájíme na plátky.