Koule smažené z rizota
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 10 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 16.6 mg
- Draslík 276.5 mg
- Vláknina 3975 mg
- Vitamín A 3975 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozehřejeme v pánvi olej a smažíme na něm pokrájený česnek a cibuli cca 4 minuty. Přidáme nakrájenou papriku, rýži a oregano. Smažíme za neustálého míchání 3 minuty, aby se rýže pokryla olejem. 
- 
                                2Smícháme víno s vývarem, postupně přidáváme do pánve. Jakmile se tekutina vstřebá a rýže je měkká, sundáme pánev z plamene a necháme směs vychladnout. 
- 
                                3Na 12 dílů rozkrájíme sýr. Vezmeme lžíci rizota a kolem každého kusu sýra z něj vytvarujeme kouli, takže budeme mít 12 koulí. 
- 
                                4V rozpáleném oleji smažíme do zlatova ze všech stran koule, poté je vyndáme a necháme okapat. 
- 
                                5Podáváme horké, ozdobené snítkami bazalky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        