Celozrnné špagety s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony celozrnné
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Mozzarella
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 706.6 mg
  • Vláknina 22483.8 mg
  • Vitamín A 22483.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.

  • 4

    Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu