Telecí maso dušené na paprice

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Telecí plec
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 750 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 297.8 mg
  • Vláknina 2432 mg
  • Vitamín A 2432 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.

  • 3

    Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme.

Komentáře k receptu