Třešně s rybízovým želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Třešně
  • 40 g Cukr krupice
  • 240 g Želé rybízové
  • 200 ml Voda pitná
  • 180 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 194.1 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1677.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do pánve, posypeme cukrem, podlijeme troškou vody, pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 6 až 8 minut. Poté k třešním přidáme rybízové želé, prohřejeme a odstavíme z plotny.

  • 2

    Třešně upravíme na dezertní talířky. Šťávu v pánvi promícháme s likérem a třešně na talířcích přelijeme.

Komentáře k receptu