Těstoviny s rybou
Suroviny
- 175 g Těstoviny konzumní
 - 400 g Filé z aljašské tresky
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 600 g Parmice
 - 150 g Modrohlav filety
 - 75 ml Olej olivový
 - 650 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 110.3 mg
 - Draslík 721.1 mg
 - Vláknina 1930.6 mg
 - Vitamín A 1930.6 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci zahřejeme 30 ml olivového oleje. Vložíme nakrájený česnek, chilli papričku zbavenou zrníček a najemno pokrájenou. Nakonec přidáme polovinu nakrájené petržele. Smažíme při mírné teplotě 5 minut, občas zamícháme.
 - 
                                2
Všechny ryby zbavíme hlavy a ocasu a nakrájíme na větší sousta, včetně kůže a kostí. Přidáme do hrnce. Rybí maso pokapeme dalšími 30 ml olivového oleje a smažíme 5 minut.
 - 
                                3
Vmícháme nakládaná nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do hrnce. Uvedeme k bodu varu. Osolíme a opepříme, poté snížíme plamen a vaříme 10 minut, občas zamícháme.
 - 
                                4
Do hrnce vložíme těstoviny, vaříme při mírné teplotě 5 minut a poté přidáme 250 ml vody a zbývající olej. Zvolna povaříme dalších 15 minut, až jsou těstoviny al dente.
 - 
                                5
Je-li omáčka příliš hustá, zředíme trochou vody, ochutnáme a podle potřeby dosolíme a dopepříme. Podáváme na talířích posypané zbývající petrželí.