Nepečený jahodový koláč s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 750 g Jahody zahradní
  • 100 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 240 g Cukr krupice
  • 250 g Smetana ke šlehání 30%
  • 150 g Piškoty dětské
  • 500 g Tvaroh jihočeský polotučný
  • 350 ml Citronová šťáva
  • 140 ml Smetana na vaření
  • 4 plátek Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 257.1 mg
  • Vláknina 6420 mg
  • Vitamín A 6420 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozdrtíme piškoty a nastrouháme hořkou čokoládu. V hrnci rozehřejeme máslo, nasypeme do něj rozdrcené piškoty, nastrouhanou čokoládu a promícháme. Hrnec odstavíme z plotny a promíchanou směsí vyložíme dno dortové formy.

  • 2

    Větší misku naplníme studenou vodou a dáme do ní želatinu. Mezitím do menšího kastrůlku nalijeme smetanu na vaření a přivedeme téměř k varu, kastrůlek se smetanou odstavíme, vymačkáme plátky želatiny a necháme vychladnout.

  • 3

    Ušleháme tvaroh se 140 g cukru, přidáme 200 ml šťávy z citronu, přimícháme vychladlou smetanu a 400 g omytých, na polovinu pokrájených jahod. Ušleháme smetanu ke šlehání a do ní zlehka vmícháme tvarohovou směs, kterou vylijeme na piškotový základ s čokoládou a dáme do ledničky na 3 hodiny chladit.

  • 4

    Potom omyjeme a nakrájíme 250 g jahod, přidáme 100 g cukru a 150 ml šťávy z citronu a rozmixujeme. Koláč opatrně přesuneme z dortové formy na servírovací talíř, polijeme omáčkou. Ozdobíme zbylými, omytými, na polovinu nakrájenými jahodami a mandlemi.

Komentáře k receptu