Višňový koláč se žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Kompot višňový
  • 50 g Mandle
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 60 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 500 g Žervé
  • 100 g Mandle plátky
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Piškoty dětské
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 74.2 mg
  • Draslík 742.5 mg
  • Vláknina 2344 mg
  • Vitamín A 2344 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 160 °C.

  • 2

    Rozdrtíme piškoty a smícháme je s moukou, 100 g cukru a práškem do pečiva. Přidáme vejce a mandlové plátky. Směs dobře promícháme a dáme do dortové formy, vyložené pečicím papírem. Dortovou formu se směsí pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut.

  • 3

    Mezitím necháme změknout plátky želatiny ve sklenici se 100 ml vody. V malém kastrůlku zahřejeme, ale nevaříme, pomerančovou šťávu, rozpustíme v ní želatinu a odložíme stranou.

  • 4

    Žervé smícháme se 100 g cukru, do krému zlehka vmícháme kompotované višně. Hmotu natřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Vychladlý koláč zdobíme mandlemi.

Komentáře k receptu