Hovězí s fazolovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Cuketa
 - 150 g Hrášek
 - 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Cibulka jarní
 - 10 g Mouka kukuřičná
 - 3 g Chilli koření mleté
 - 500 g Hovězí kýta
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Voda pitná
 - 20 ml Ocet vinný
 - 60 ml Fazolová černá omáčka
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1012 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 72.5 mg
 - Draslík 831.1 mg
 - Vláknina 9140.5 mg
 - Vitamín A 9140.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme hovězí nakrájené na nudličky, česnek, chilli, pepř, sůl a sojovou omáčku.
 - 
                                2
V jiné misce smícháme trochu vody s kukuřičnou moukou dohladka a přilijeme ocet.
 - 
                                3
Na velké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání smažíme maso s marinádou asi 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve přidáme postupně nakrájené papriky, osmažíme 2 minuty, cuketu a hrášek a smažíme další 3 minuty. Snížíme teplotu, vlijeme rozmíchanou kukuřičnou mouku a omáčku z černých fazolí, povaříme. Podáváme posypané kolečky jarní cibulky.