Pórková polévka s opečenými chlebovými hranolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 500 g Pórek
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 17.4 mg
  • Draslík 571.9 mg
  • Vláknina 10559.7 mg
  • Vitamín A 10559.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a 2 lžíce ponecháme stranou na posypání polévky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme brambory a osmažíme je. Vsypeme pórek a vše prohřejeme. Zalijeme vývarem a pod pokličkou asi 20 minut povaříme.

  • 3

    Potom polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a znovu prohřejeme. Nakonec polévku ochutíme solí, kořením, citronovou šťávou a worcesterem.

  • 4

    Plátky toastového chleba opečeme na zbylém másle a nakrájíme na hranolky.

  • 5

    Polévku rozdělíme do misek a posypeme pórkem a chlebovými nudličkami.

Komentáře k receptu