Citrony naložené v soli
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 18 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 127 mg
- Vláknina 8225 mg
- Vitamín A 8225 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Citrony omyjeme horkou vodou. Jeden vymačkáme a ostatní nařízneme podélně tak, aby ve špičkách zůstaly pohromadě. Do řezů rozdělíme 4lžičky soli. Stiskneme, dáme do zavařovací sklenice, zasypeme zbytkem soli, zalijeme citronovou šťávou a vodou tak, aby byly ponořené. 
- 
                                2Sklenici uzavřeme a necháme odpočinout cca 2týdny na tmavém místě, při pokojové teplotě. 
- 
                                3Poté můžeme uchovat v chladu až jeden rok. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        