Vejce nakyselo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 523.2 mg
- Draslík 262 mg
- Vláknina 129 mg
- Vitamín A 129 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Osolenou a okyselenou vodu přivedeme do varu. Vkládáme do ní jedno vejce po druhém, předem rozklepnuté do šálku. Pokud se bílek rozběhne, shrneme jej vidličkou ke žloutku. Vaříme asi 3-4 minuty. 
- 
                                2Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. 
- 
                                3Polovinu vody odlijeme a do zbylé přilijeme smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Vložíme zpět vejce a přidáme jemně nasekaný kopr. Dále již nevaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        