Zvěřina s fazolovými lusky
Suroviny
- 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 kávová lžička Paprika červená
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 0.5 kg Játra vepřová
 - 1 kg Fazolové lusky zelené
 - 0.5 kg Jelení maso
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Kari koření
 - 3 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1863 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 406 mg
 - Draslík 2736.2 mg
 - Vláknina 15376.4 mg
 - Vitamín A 15376.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, které spolu s játry a cibulí na sádle zprudka orestujeme. Přidáme sladkou papriku, zalijeme 0,4 dl vody a necháme projit varem.
 - 
                                2
Po krátkém vaření přidáme fazolové lusky. Pod poklici, za občasného podlévaní hovězím vývarem dusíme přibližně 60 minut.
 - 
                                3
Do poloměkkého masa přidáme kečup, koření, sójovou omáčku, pepř, cukr a pokračujeme dušením dalších 60 minut.
 - 
                                4
Na závěr vaření dochutíme citrónovou šťávou a solí.