Toskánské rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 785.1 mg
 - Vláknina 9870 mg
 - Vitamín A 9870 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na oleji orestujeme kolečka šalotky, drcený česnek a kostičky papriky. Přidáme rýži, za stálého míchání minutu smažíme,aby se zrnka rýže obalila olejem.
 - 
                                2
Přivedeme k varu vývar, který přidáváme po částech ke směsi rýže s žampiony a vínem. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen a bez pokličky necháme vařit 15 minut. Pravidelně promícháváme.
 - 
                                3
Přidáme mořské plody a největší část vývaru, pravidelně mícháme, dokud rýže není uvařená. Zatím uvaříme brokolici doměkka a přidáme k rizotu, dochutíme pepřem a ozdobíme petrželkou.