Polévka ze zvěřiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 20 g Houby sušené
  • 800 g Srnčí maso
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 1026.4 mg
  • Vláknina 16872.1 mg
  • Vitamín A 16872.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.

  • 2

    V mezičase na másle osmažíme ustrouhaný celer, přimícháme trochu vývaru a celer dusíme doměkka.

  • 3

    Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout, poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme udušený celer, obrané maso, zašleháme vajíčko a necháme ho srazit. Polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu