Bílkový dort s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 220 g Cukr krupice
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Broskve
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 159.2 mg
  • Vláknina 2570 mg
  • Vitamín A 2570 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky.

  • 2

    Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.

  • 3

    Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu