Paštika z brambor a uzené ryby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 300 g Makrela uzená
  • 75 g Angrešt
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 1080.9 mg
  • Vláknina 14376.2 mg
  • Vitamín A 14376.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostičky nakrájené brambory povaříme v hrnci s vodou 10 minut a poté scedíme. Uvařené brambory rozmixujeme v mixéru. Přidáme makrelu, kterou jsme rozebrali na kousky a mixujeme 30 vteřin do hladka. Přidáme citronovou šťávu, bílý jogurt a vařené angrešty a mixujeme.

  • 2

    Přidáme kopr, kapary, okurku, osolíme a opepříme.

  • 3

    Paštiku vyklopíme na servírovací mísu, ozdobíme plátky citronu a podáváme.

Komentáře k receptu