Zeleninová směs ve woku s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Hrachové lusky
  • 200 g Zelí čínské
  • 200 g Fazolové výhonky
  • 200 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Ucho Jidášovo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 921 mg
  • Vláknina 12962.2 mg
  • Vitamín A 12962.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme cca 20 min. louhovat. Mezitím smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, sezamovým olejem a vývarem. Sýr nakrájíme na malé kostky. Zeleninu omyjeme, očistíme, případně oloupeme. Zelí a papriku nasekáme na nudličky, pórek nakrájíme na kolečka, hrachové lusky přepůlíme, kukuřičné klásky scedíme, necháme okapat a rozpůlíme. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku očistíme a nasekáme na kroužky.

  • 2

    Rozpálíme wok, vlijeme podzemnicový olej a orestujeme na něm nejprve ze všech stran tofu. Vyjmeme a odložíme. Ve zbytku tuku za stálého míchání osmahneme zázvor, česnek, šalotku a chilli. Přidáme papriku, pórek, na kousky nakrájené houby a cca 3 min. smažíme.

  • 3

    Nakonec vmícháme zelí, hrachové lusky, celé výhonky, kukuřičky. Vrátíme zpět tofu a restujeme ještě cca 2 min. Přilijeme směs omáčky a vína, promícháme, dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu