Těstovinový salát s bazalkou a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sůl
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 300 g Rajčata
  • 100 g Olivy černé
  • 40 g Bazalka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Mozzarella
  • 2500 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2674 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 229.2 mg
  • Vláknina 9372.5 mg
  • Vitamín A 9372.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily.

  • 2

    Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Rajčata nakrájíme na kostičky, olivy bez pecek na čtvrtky, mozzarellu na menší kostičky, česnek na plátky a bazalku posekáme najemno.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a osmahneme dozlatova. Plátky česneku vyndáme, do oleje nasypeme vařené těstoviny a promícháme, aby se těstoviny obalily česnekovým olejem. Těstoviny vložíme do skleněné mísy, přimícháme rajčata, olivy a bazalku. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a mozzarellou.

  • 5

    Salát před podáváním vychladíme.

Komentáře k receptu