Podkrkonošská couralka s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 552.9 mg
 - Vláknina 7572.5 mg
 - Vitamín A 7572.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka a odložíme do misky.
 - 
                                2
Kysané zelí pokrájíme na menší kousky, dáme ho do kastrolu, zalijeme litrem horké vody. Zelí vaříme přibližně 5 minut.
 - 
                                3
V pánvi na másle osmažíme cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pomalu tuto jíšku přimícháváme do vody k zelí. Dochutíme solí, cukrem (podle kyselosti zelí), přidáme pokrájené brambory, klobásu a vaříme přibližně 10-15 minut. Když jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a podáváme.