Ravioli s ricottou a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Rajčata
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cibulka jarní
  • 50 g Sýr Ricotta
  • 200 g Mleté kuřecí maso
  • 90 g Protlak rajčatový
  • 250 g Nudlové těsto
  • 60 ml Víno červené
  • 170 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 967 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 54.1 mg
  • Draslík 332 mg
  • Vláknina 2989.5 mg
  • Vitamín A 2989.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou cibuli a drcený česnek osmažíme na oleji, přidáme

  • 2

    rajčatový protlak, červené víno, kuřecí vývar a rajčata. Omáčku zvolna vaříme asi 20 minut, osolíme a přidáme lžíci bazalky.

  • 3

    Kuřecí maso smícháme s bazalkou, parmezánem, jarními cibulkami, sýrem ricotta, solí a pepřem. Z těsta vyválíme plát a vykrájíme čtverce 5x5 cm. Okraje těsta trochu potřeme vodou. Na každý dáme navršenou lžičku kuřecí směsi, přiložíme druhý plátek a okraje pevně přitiskneme.

  • 4

    Ravioli postupně vaříme ve vroucí vodě (jedna dávka 2-3 minuty). Podáváme je s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu