Farfalle se slávkami a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 125 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 40 g Petržel - nať
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř cayenský
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 380 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Mušle v nálevu
  • 300 g Mušle slávky
  • 125 g Olihně
  • 120 ml Víno bílé
  • 60 ml Vývar rybí
  • 60 ml Víno jablečné
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 613.1 mg
  • Vláknina 7292 mg
  • Vitamín A 7292 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: Na kostičky nakrájenou cibuli a kolečka mrkve osmažíme za stálého míchání na oleji při střední teplotě asi 10 minut, až mírně zhnědnou. Přidáme nakrájenou chilli papričku, 1 drcený česnek, rajčata, bílé víno, cukr, cayenský pepř a sůl a omáčku zvolna vaříme za občasného zamíchání asi 30 minut.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu jablečné víno, rybí vývar a česnek. Přidáme zavřené očištěné slávky, hrnec máme přikrytý pokličkou a potřásáme jím při vysoké teplotě 3-5 minut. Po 3 minutách začneme vybírat otevřené slávky a odložíme. Slávky, které se po 5 minutách neotevřely, nepoužijeme. Tekutinu, ve které se slávky vařily, odložíme pro pozdější využití.

  • 3

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme kroužky olihní, kostky rybího masa a krevety. Opékáme je asi 2 minuty, potom je odstavíme a udržujeme teplé. Do hotové rajčatové omáčky přidáme odložený rybí vývar s vínem, slávky, olihně, rybí filé, krevety, petrželku a mušle, podle potřeby přisolíme a opatrně prohřejeme. Na závěr do omáčky vmícháme těstoviny a servírujeme.

Komentáře k receptu