Kuřecí maso v mušlích zapékané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Špagety, Makarony
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Sýr Čedar
  • 175 g Kuřecí maso vařené
  • 250 g Hřebenatka
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Slanina vepřová
  • 1 l Voda pitná
  • 1.75 dl Créme fraiche
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 36.9 mg
  • Draslík 469.4 mg
  • Vláknina 4845.2 mg
  • Vitamín A 4845.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 3

    Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.

  • 4

    Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu