Kapustnice ze Skalice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 100 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 60 g Klobása uzená
  • 300 g Zelí kysané
  • 50 g Švestky sušené vypeckované
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Víno červené
  • 1 kg Vepřové koleno
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 375.4 mg
  • Vláknina 1404.3 mg
  • Vitamín A 1404.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a drobně pokrájíme. Očištěné vepřové koleno, hovězí libové a uzené maso omyjeme. Sušené vypeckované švestky omyjeme. Omyté sušené houby namočíme na 30 minut.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme šalotku, přimícháme kysané zelí a sladkou papriku, promícháme a krátce podusíme (asi 10 minut). Pak přidáme maso, švestky, houby, celý pepř, bobkový list, sůl a celou domácí klobásu.

  • 3

    Všechny ingredience zalijeme 1,5-2 litry vody, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 70 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Maso z kolena obereme a s ostatním masem ho pokrájíme na kousky, klobásu pokrájíme na kolečka. Pak maso s klobásou vrátíme zpět do polévky.

  • 4

    Nakonec do polévky přilijeme červené víno, chvilku povaříme (přibližně 10 minut), podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu