Toleranc - tvarohová pomazánka z Podkrkonoší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Tvaroh měkký
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Řeřicha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 49.9 mg
  • Vláknina 1218.4 mg
  • Vitamín A 1218.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řeřichu a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké kostičky.

  • 2

    V míse utřeme měkký tvaroh s máslem a smetanou. Přidáme sůl, cukr, pepř, sladkou a pálivou papriku, dobře promícháme, nakonec zamícháme bylinky.

Komentáře k receptu